Loop therapie

Heeft u pijn bij het lopen? Moet u na kleine stukken lopen stilstaan om te wachten tot de pijn wegtrekt? Het kan dat u last heeft van etalagebenen. Ongeveer 20 procent van de mensen boven de 55 krijgt hiermee te maken.

Etalagebenen worden veroorzaakt door vernauwde bloedvaten. Hierdoor ontstaat er zuurstoftekort, waardoor de spieren verzuren. Honderdduizenden mensen in Nederland hebben last van etalagebenen. Na een stukje lopen, moeten ze al stoppen van de pijn.

Wat is looptherapie?

Begeleide looptherapie is gericht op het opbouwen van conditie, het ontwikkelen van een goede looptechniek en het kweken van sterkere spieren. Onder begeleiding van een fysiotherapeut traint u aanvankelijk drie, later twee keer per week. Daarnaast doet u ook thuis oefeningen. Als u rookt, is het belangrijk dat u hiermee stopt. Ook hierbij kunt u hulp krijgen.
De vaatchirurgen onderzoeken zo'n 5 tot 15 nieuwe patiënten per week. Ze adviseren hun patiënten bijna altijd om met looptherapie te beginnen. Uit wetenschappelijk onderzoek dat werd verricht onder hun supervisie, blijkt namelijk dat 80 procent van de patiënten met begeleide looptherapie geholpen is en weer langere afstanden zonder pijn kan lopen. Met goed begeleide looptherapie kan u een operatie bespaard blijven.

Wij als gespecialiseerde fysiotherapeut

Het grootste deel van de mensen met etalagebenen verwijzen de vaatchirurgen door naar een fysiotherapeut, die meedoet in het regionale Netwerk Looptherapie Eindhoven (e.o.) of het landelijke Claudicationet. U kunt hiervoor terecht bij Fysio Centrum Meijel en dus dicht bij huis de juiste training en begeleiding krijgen. Dat maakt het gemakkelijker om de training vol te houden. Het Netwerk Looptherapie Eindhoven (e.o.) telt 180 fysiotherapeuten en beslaat de gehele regio Zuidoost Brabant en noord Limburg. Elke aangesloten fysiotherapeut volgde een door het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie geaccrediteerde cursus in het Catharina-ziekenhuis om te mogen deelnemen aan het Netwerk. Deze scholing zorgt ervoor dat iedereen volgens dezelfde uitgangspunten werkt. Daarmee garanderen we dat u de beste zorg krijgt.

Contact


Fysio Centrum Beringe
Past. Geurtsstraat 3
5986 NN Beringe
Telefoon: 0657066026
E-mail: info@fysiocentrumberinge.nl

Openingstijden


Ma-vr: op afspraak
Zaterdag:GESLOTEN
Zondag:GESLOTEN

Locatie