Tapen en bandageren

Medical taping , ofwel een behandeling met cure tape is een behandelmethode waarbij uitgegaan wordt van het idee dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen. Als spieren niet goed functioneren kan dat resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Worden deze spieren echter ondersteund met speciale elastische tape zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Door het op een bepaalde manier aanleggen van tapestroken op het lichaam ontstaat er een liftende werking op de opperhuid hierdoor ontstaat een drukvermindering waadoor de curetape invloed heeft op:

  • De activering van bloed en lymfecirculatie.
  • De pijnreceptoren, pijn verminderd onmiddellijk.
  • Verbetering van de spierfunctie.
  • Ondersteuning van de gewrichtsfunctie.
  • De segmentale verbanden in het lichaam.
Preventief of curatief Tapen : hieronder verstaan we het aanleggen van sporttape waarbij de beweeglijkheid van een gewricht in een bepaalde richting verminderd wordt om zodoende structuren te beschermen of ontlasten. Heeft u bijvoorbeeld uw enkel omgeslagen dan zijn er hoogstwaarschijnlijk enkelbanden overrekt of zelfs gescheurd. Om deze banden te kunnen laten genezen is het soms gewenst ze “rust” te geven middels tape. Wilt u weer gaan sporten na een dergelijke enkelblessure dan is het raadzaam om eerst preventief te tapen zodat een herhaling van enkelverzwikking voorkomen wordt . Daarna kan eventueel nog gezorgd worden voor het aanmeten en leveren van een juist passende brace waarmee het sporten veilig hervat kan worden.

Contact


Fysio Centrum Beringe
Past. Geurtsstraat 3
5986 NN Beringe
Telefoon: 0657066026
E-mail: info@fysiocentrumberinge.nl

Openingstijden


Ma-vr: op afspraak
Zaterdag:GESLOTEN
Zondag:GESLOTEN

Locatie