Danielle Lemaire

 • Fysiotherapie
 • Psychosomatische fysiotherapie
 • Dry needling
 • Begeleide looptraining (claudicatio Intermittens)
 • NDT volwassenen
 • Mindfulness
 • Taping
 • Re-Attach
 • Integraal bewegen volgens Gordon Browne
 • BIG: 19034329804

Ik wil u op deze plek graag vertellen wie ik als mens en als therapeut ben. Al van jongs af aan wist ik dat ik graag met mensen wilde werken en koos voor de opleiding tot fysiotherapeut. In 1988 ben ik afgestudeerd en meteen daarna ben ik voor twee jaar werkzaam geweest in IJsland om ervaring op te doen als fysiotherapeut in de particuliere praktijk en in het ziekenhuis van Husavik gelegen in het noorden van het prachtige IJsland.

Terug in Nederland ben ik gaan werken in verpleeghuis Beukenrode en in verzorgingshuis de Wietel in Panningen ,daarna heb ik de overstap gemaakt naar werken in de eigen praktijk in Neerkant.

In 2002 heb ik de opleiding NDT voor volwassenen gevolgd in Blixembosch. De nieuwe kennis en vaardigheden kon ik met name toepassen bij bewoners van zorgcentrum St.Jozef, die getroffen waren door een niet aangeboren hersenletsel. In januari 2005 is Fysio Centrum Meijel ontstaan, een nieuwe uitdaging om zowel praktijkhouder en fysiotherapeut te zijn op de Pastoor Frischestraat in Meijel. November 2007 ben ik afgestudeerd als psychosomatisch werkend fysiotherapeut aan de opleiding IPT te Amsterdam. Vanaf januari 2008 wordt deze opleiding gezien als een verbijzondering binnen de fysiotherapie.

Door deze opleiding en door de toenemende snelheid en hectiek in het leven ben ik geïnteresseerd geraakt in ontspanningstherapie. Ik heb me extra verdiept in mindfulness en RE-Attach en geef deze therapieën individueel . In 2014 heb ik de laatste cursus mindfulness en chronische pijn gevolgd op de universiteit van Leiden. Onlangs heb ik een opleiding gevolgd bij Gordon Browne waardoor ik me gespecialiseerd heb in integraal bewegen waardoor ik mensen kan begeleiden in bewustwording van houding beweging en functioneel oefenen van musculatuur die te kort of te zwak of niet op de juiste manier aanspannen.

Het is fantastisch om mensen weer soepel te zien bewegen en zich vrij en vrolijk te zien voelen. Voor mij is mijn beroepsuitoefening als fysiotherapeut compleet geworden door de toevoeging van het psychische stuk aan de lichamelijk aandacht die ik als fysiotherapeut aan mensen besteed. Beide onderdelen zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen met u wil ik graag aan de slag om de kwaliteit van uw leven weer op een hoog niveau te krijgen.

Leo Tissink

 • Fysiotherapie
 • Master manuele therapie
 • BIG: 69030269404

Mijn naam is Leo Tissink. Na afronding van de studie fysiotherapie ben ik direkt de opleiding voor manuele therapie (S.O.M.T.) gaan volgen en heb deze in 1991 afgerond. In 2010 heb ik het diploma master manuele therapie behaald.

Sinds 1988 ben ik werkzaam in de particuliere praktijk. Ik ben een dynamische, sportieve therapeut met een sterke interesse voor de mens achter zijn/haar klacht. Ik probeer op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op mijn vakgebied, waarbij het verschijnsel pijn altijd mijn bijzondere aandacht heeft gehad.

Ik wil mijn kennis en kunde inzetten om, samen met u, het beste resultaat te bereiken.

Jolanda Hendriks

 • Fysiotherapie
 • Dry needling
 • Echografie
 • Fysio fitness
 • Taping
 • BIG: 69915165004

Mijn naam is Jolanda Hendriks. In 2009 heb ik de opleiding Gezondheidswetenschappen met de Master Bewegingswetenschappen (spec. Biology of Human Perfomance and Health) afgerond. Deze studie is vooral gericht op het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek naar het menselijk lichaam en beweging. Echter, ik miste de toepasbaarheid in de praktijk. Fysiotherapie leek mij de ideale studie, waarbij ik alle kennis over het menselijk lichaam daadwerkelijk kan toepassen en hiermee mensen kan helpen, bij klachten of bij het geven van advies wat betreft gezond bewegen. In 2011 heb ik de opleiding tot fysiotherapeut (verkort) afgerond te Eindhoven. Ook heb ik destijds de Medical Taping Concept cursus gevolgd. Ik ben na mijn afstuderen werkzaam geweest in Echt (particuliere praktijk) en Kerkrade (arbeidsfyiotherapie/re-integratie en sportrevalidatiepraktijk i.s.m. Roda JC).

Met mijn baan bij Fysio Centrum Meijel heb ik een mooie uitdaging gevonden, dicht bij mijn woonplaats Roggel. Ik ben hier in Meijel in 2012 aan de slag gegaan als fysiotherapeut, ik geef Fysio Fitness en ik ben inmiddels bedreven in het maken van echo opnames van het bewegingsapparaat . De dry needling cursus heb ik in maart 2015 gedaan .Tevens ben ik enkele ochtenden te vinden in Sint Jozef Zorg en Wonen.

Mijn belangrijkste eigenschappen zijn eerlijk, perfectionistisch, creatief en sociaal, en graag ga ik samen met u op zoek naar de beste behandeling van uw klacht.

Kim Berkers-Swaanen

 • Fysiotherapie
 • Oedeemtherapie/manuele lymfdrainage
 • Begeleide looptraining (claudicatio Intermittens)
 • Fysiotherapie bij oncologische patiënten
 • Echografie
 • BIG: 99911293504

Ik ben Kim Berkers – Swaanen, ik ben in 2009 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Ik ben 2 jaar werkzaam geweest in een particuliere praktijk in Eindhoven en ben sinds juni 2011 werkzaam bij Fysio Centrum Meijel. In Maart 2011 heb ik de opleiding tot oedeemtherapeute met succes afgerond.

Door deze opleiding is mijn interesse gewekt op oncologisch (kanker) gebied en heb daarom de opleiding paramedische begeleiding bij de oncologische patiënt gevolgd en bied ik sinds januari 2012 deze individuele begeleiding aan patiënten aan.

Op dit moment ben ik werkzaam als fysiotherapeute , echografist, oedeemtherapeute en begeleid ik fysiofitness groepen. Verder werk ik 3 dagdelen met ouderen in St.jozef wonen en zorg, de combinatie van de praktijk en het zorgcentrum is voor mij een prettige afwisselende combinatie.

Verder ben ik ook gespecialiseerd in het geven van gesuperviseerde looptraining bij claudicatio patiënten (etalage benen) hiervoor ben ik aangesloten bij claudicationet.

Maurice van Meel

 • Fysiotherapie
 • Master manuele therapie
 • BIG: 99917629304

Ieder mens is uniek en daarmee ook de klacht die hij/zij heeft. Het samenwerken met collega's en patiënten en samen op zoek gaan naar een oplossing voor de klacht is een uitdaging. Deze ga ik graag aan. Om de klachten van mensen nog beter te kunnen diagnosticeren en behandelen, ben ik de master manuele therapie gaan volgen op de SOMT in Amersfoort. Deze opleiding richt zich met name op het oplossen van klachten vanuit gewrichten en het verbeteren van de beweging. Ik ben fulltime werkzaam bij Fysio Centrum Meijel, waarbij ik onder andere de begeleiding van de fysio fitness op me neem. Ook op onze locatie in Beringe ben ik twee dagdelen werkzaam.

Ria Gielens-Beurskens

 • Receptionist
 • Administratie

Ik ben Ria Gielens-Beurskens en werk sinds 1992 samen met Danielle. Ik ben in Neerkant begonnen als medewerkster van fysiotherapie praktijk Jonker-Lemaire. Ik heb de praktijk van kleins af aan zien en mogen helpen om uit te groeien tot twee grote bedrijven. Momenteel werk ik nog steeds op beide plekken.

Tot mijn taken behoort het maken van afspraken en beantwoorden van de telefoon. Ik verzorg de administratie, een deel van de boekhouding en declaraties en zoek voor u als patiënt uit hoeveel behandelingen er nog vergoed worden via de basis of aanvullende verzekering. Verder coördineer ik alle mogelijk voorkomende administratieve afwikkelingen, zoals bestellen van hulpmiddelen of braces of het beantwoorden van vragen. Dus heeft u vragen stel ze mij gerust en ik ga voor u op zoek naar het antwoord.

Contact


Fysio Centrum Beringe
Kanaalstraat 65A
5986 AD Beringe
Telefoon: 0657066026
E-mail: info@fysiocentrumberinge.nl

Openingstijden


Maandag:8:00 uur - 11:00 uur
Dinsdag:8:00 uur - 11:30 uur
Woensdag:    13:15 uur - 16:00 uur
Donderdag:13:00 uur - 17:00 uur
Vrijdag:13:00 uur - 17:00 uur
Zaterdag:GESLOTEN
Zondag:GESLOTEN

Locatie